Voimaa sanoista

 

Mitä ajattelet, jos kerron sinulle, että koko itseluottamuksesi ja ihmissuhteesi paranevat, kun kiinnität huomiosi sanoihisi? Uskotko, jos kerron, että tulet saamaan elämässäsi enemmän, kun keskityt puhumaan tunteistasi vaatimusten sijaan? 

Meitä kaikkia on sattunut syvästi toisen lausumat kipeät sanat. Muistat ikuisesti sinulle lausutut kauniit kohteliaisuudet ja kehut. Sanat ovat vahva väline syventää ja tuhota ihmissuhteita hetkessä.

 
Meillä on sanojen avulla kyky saada ihmiset kaikkoamaan ympäriltämme ja kutsua itseämme lähemmäksi. Voit auttaa lohduttavilla sanoillasi surun kantajaa. Voit saada toisen kokemaan puhdasta iloa ja riemua surun sijaan: ainoastaan lausumillasi sanoilla. 


Epätoivon hetkellä voit nostaa ihmisen syvästä kuopasta tarjoamalla tukea. Sanat synnyttävät ja syventävät luottamusta. Sanoilla pidämme ihmissuhteita yllä. Sanoilla rakastat ja välität.

Ei siis aivan pieni asia. Mitä syvemmin asiaa mietit, kuinka erilainen elämäsi voisikaan olla, jos alkaisit kiinnittämään enemmän huomiota omiin sanoihisi? Voisitko tarjota enemmän kuuntelua ja oppia näin myös enemmän? Voisitko osoittaa rakkautta ja myötätuntoa? Voisitko välttää toisen turhaa syyllistämistä valitsemalla sanasi toisin? Olisiko tällöin vähemmän riitoja ja enemmän onnea? 

Meistä jokaiseen vaikutetaan sanoilla ja sen myötä tuntein. Sanat herättävät aina tunteita ja toimintaa. Jos siis haluat vaikuttaa, opi vaikuttamaan sanoillasi. Mikään ei yhdistä ihmisiä niin paljon, kuin sanojen kautta syntyneet tunteet ja tunnesiteet. Vaikka et muistaisi kipeitä asioita, muistat varmasti kokemasi tunteet tuskaisista hetkistä. Niin myös olet saanut tuntemaan toiset lähelläsi hyväksi, kelpaavaksi ja rakastetuksi, sinun tarkoin valituilla sanoillasi.

Sinulla on kaikki kyky saavuttaa asioita ja tavoitteita, kun valitset sanasi tarkoin. Mikäli olet yrittäjä, olet varmasti myös huomannut sanallista kritisointia ja arvostelua. Tapa on sekin vaikuttaa – alaspäin puskeminen on tehokas tapa lannistaa. 

Muista etenkin tämä: vaikka sinua ei olisi koskaan kiitetty, sanasi ovat voineet muuttaa täysin toisen ihmisen elämän parempaan suuntaan. Sinun sanoista on ollut valtava apu monelle ihmiselle. 

Mikä kuitenkin on kaikista tärkeintä, itse itsellesi lausumat sanat ovat kaikista syvimmät. Ne heijastuvat sanoihin, joita käytät muita kohtaan.

Mitä ajattelet tarvitsevasi, jos haluat vaikuttaa itseesi ja toisiin? Ajatteletko toimitusjohtajan asemaa ja varallisuutta? Havitteletko ulkonäköä ja varakkuutta tai mieletöntä julkkisverkostoa? En väitä, etteikö niistä voisi olla hyötyä, mutta ne eivät ole avain vaikuttamiseen. 


Viisaat sanat ja niiden lausuminen oikeissa paikoissa luovat sinulle verkostoja ja yhteistyökumppaneita. 
Siksi haluan kertoa sinulle sanojen uskomattomasta potentiaalista. 

Jos sanot aina sen, mitä toinen haluaa kuulla, patoat itseesi kaikki tunteesi. Tällöin tunne ei välity sanoistasi ja se kääntyy sinua itseäsi vastaan. Omaa mielenterveyttä ei kannata menettää elämällä muille. Sanoilla on kuin onkin tässä kohtaa terveydellinen vaikutus. 

Kannusta läheisiäsi pelottelun ja syyllistämisen sijaan. Ainainen voivottelu ei auta ketään. Jos se johtaa ratkaisuun, se on hyväksi. Sinulla on kaikki vapaus valita ympärillesi kannustavia ihmisiä. Sinulla on myös kaikki oikeus vaihtaa seuraa ja ympäristöä, jos nykyisen tarjoamat tuovat mielipahaa.

Mikään ihmissuhde ei ole mutkaton. Sellaista ei ole, koska on kyseessä kaksi ainutlaatuista ihmistä kaikkine kokemuksineen ja tarpeineen.

Kun ymmärrämme, että elämä on elämää kaikkine myrskyineen ja iloineen ja sen, että toinen ihminen elää aina omasta elämäntilanteesta ja arvokkaasta muuttuvasta itsestään käsin läpi elämänsä, antaudumme täydelle läsnäololle. Uskallamme kuunnella ja tutustua yhä uudestaan. Kun teemme vilpittömästä rakkaudesta lähtöisin tekoja toista ihmistä varten ja kuuntelemme toista ihmistä, siinä sivussa itseämme unohtamatta ja jalustalle nostamatta, olemme keskellä hienointa hetkeä, mitä elämä meille antaa. Antaudumme kohtaamiselle ja välittämiselle. Emme peittele, emme pelaa vaan katsomme kortit pelotta.

Meillä ihmisinä on myös heijastava vaikutus. Näemme toisissa ihmisissä ne piirteet, jotka ärsyttävät meissä itsessämme. Ennen kuin siis syyllistyt juoruiluun, se puree aika nopeasti takaisin. Puhuthan silloin itsestäsi. Ne, jotka puhuvat sinusta, ovat syystä sinun takana. Ne, jotka arvostelevat, tuomitsevat itse itseään. 

Minussa kauneutta, viisautta ja rohkeutta näkevät ihmiset piirteitä siksi, että piirre on heissä itsessään. Minua kunnioittavat läheiset ihmiset, koska kunnioitan heitä.

Kaikista vaarallisimpia ovat vihaa herättävät ääneen lausutut sanat. Toisen voi saada raivon valtaan todella helpolla. Nämä sanat eivät unohdu koskaan toisen mielestä. Hiljaisuus on usein viisas valinta.

Kumppania ja työpaikkaa vaihtaessa harvoin tulemme ajatelleeksi, että emme vaihda ihmistä. Vaihdamme sanojen lausujia. Tunnollisen työntekijän uran voi tuhota sanoilla hetkessä. Toisen ammatillisen ja henkisen voiman voi laskea sadasta nollaan yhdellä lauseella. 

Aliarviointi, mitätöinti ja toisen halveksunta saavat syvät jäljet aikaan toiseen ihmiseen. Näiden lisäksi meidän itse itsellemme lausutut sanat ovat kaikista kipeimpiä. Jos emme välitä itsestämme ja puhumme jatkuvasti itsellemme haitalliseen sävyyn, onko ihme, että kierre tuottaa ahdistusta ja masennusta? Itsemyötätuntoinen puhe tuottaa hedelmää.

Tutkijat ja monet itsensä kehittäjät jättävät lukematta uutisia. Kun aloitamme päivämme kortisolitason muutenkin ollessa kohollaan, sanat muokkaavat päivämme aloituksen. On mahdotonta pysyä positiivisena, jos kaikki ympäriltä löytyvä informaatio on uhkaavaa tai negatiivista. Tarvitsemme ihmisinä 3 positiivista kehua yhden negatiivisen voittamiseksi. Jatkuva valittaminen ja negatiivisuus syö energiaa ympäriltään. Sinulla on vapaus valita onneksi oma ympäristösi, sinuun vaikuttavat sanat. 

On vain ja ainoastaan itsestä välittämistä, että haluaa tuntea itsensä hyväksytyksi, riittäväksi ja rakastetuksi. Se on jokaisen ihmisen perusoikeus. 

On viisautta olla hiljaa silloin, kun harkitsemattomat sanat saavat aikaan pelkkää tuskaa. On huomattavasti helpompaa harjoittaa kärsivällisyyttä kuin korjata lausuttuja loukkaavia sanoja. 

Valtava paniikki saadaan aikaiseksi johtajan paniikilla. Työyhteisöön paniikki tarttuu hetkessä ja päätöksenteko vaikeutuu sen myötä. Tyyneys ratkaisee useammankin tilanteen. Tyyneys on taianomainen voima, joka syntyy kärsivällisyyden harjoittamisen myötä. Tyyni olemus rauhoittaa hermostuneemmankin ihmisen.

 

Rauhallisuus on turvallisuutta ja ennen kaikkea kykyä johtaa itseään. Tyyneys ei synny negatiivisuudessa, se syntyy positiivisen vahvistuksen kautta ja harjoittelemalla.

Jokainen tietää vihan kasvavan vastaamalla vihaan vihalla. Turvallisuusalan työntekijöistä huokuu rauhallisuus, sillä on kaikkien etu ennaltaehkäistä suuremmat vahingot tyyneydellä. Kukaan ei jaksa raivota loputtomiin. Viha vie valtavasti energiaa. On kaikkien etu rauhoittaa ylikierrokset ajoissa. Raivon takana on usein pelko. 

Kun et vaadi, vaan annat, tulet saamaan jatkuvasti myös enemmän itse. Muistamme ikuisesti meitä auttaneet ihmiset. Haluamme heille hyvää takaisin. 


Valitse tehdä muista suurempia ja voimaantuneita antamalla, teet itsesi silloin myös kaikkein onnellisemmaksi, sillä toimit vilpittömästi ja pyyteettömästi. 

Pyyteettömyys on puhdasta, se ei sisällä vaatimusta eikä manipulointia. Se on hyväksymistä, empatiaa ja rakkaudellisuutta toista kohtaan. 

Pohdittavaksi:

Haluatko syyttää vai kiittää? 

Kumman näistä luulet saavan enemmän aikaan? 

Entä haluatko olla oikeassa vai onnellinen? 

Tuoko viimeinen sana aitoa onnea? 

Muistatko sanoa elämälle kiitos silloinkin, kun olet surullinen? 

Mitä ajattelet? Pääset jakamaan ajatuksiasi >>tästä.

Opastajana ja tukijana sinulle,

♡ Veera Jahn

P.s. Rakkaudella mitä kauneinta ja ihaninta naistenpäivää jokaiselle ainutlaatuiselle naiselle ♡

 

Oliko artikkeli sinulle hyödyllinen? Jaa se myös tuttavillesi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kommentoi

Table of Contents