Kirjoja, jotka muuttivat elämäni

Kuten jokainen minut tunteva tietää, rakastan kirjoja ja taidetta yli kaiken! Olen niiden suurkuluttaja.. Välillä kuulen, että luen liikaa 😀 Usein myös herkkyydestäni. Diippinä eläminen on kuitenkin parasta ♡ En vaihtaisi.

Tiedän hyvin monta erityisherkkää, jolle itseopiskelu on kaikkein hedelmällisin tapa oppia uutta. Lukeudun tähän samaan kastiin hyvin vahvasti.

Olen myös törmännyt usein koulunpenkillä kysymykseen: mistä tiedät tuon asian? Koska luen.. ja koska erityisherkät aavistaa paljon asioita 😉

Minulta kysytään usein, millaista kirjallisuutta luen ja mihin syvennyn. Luen paljon tietysti alan kirjallisuutta, mutta on paljon myös sellaista kirjallisuutta, joka on vaikuttanut minuun ihmisenä syvästi ihan vain kirjoitustyylin tai jonkin ajatusmallin pohjalta. Luen laidasta laitaan kaikenlaista.

Taiteellinen puoli kulkee kirjallisuuden kanssa käsi kädessä. Rakastan laulamista, valokuvaamista, maalaamista, piirtämistä ja ylipäätään taidetta kaikessa sen monimuotoisuudessaan. Myös veljeni on hyvin taiteellinen sielu.

Kirjoja ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen, listaan nämä nyt vain siltä pohjalta, kun mieleeni sattuivat tulemaan.

1. Elaine N. Aron – Erityisherkkä ihminen

Kirja opetti ymmärtämään paljon sitä, millainen ihmisenä olen. Kuulun siis vähemmistöön ja piirteen takia tarvitsen paljon aikaa itselleni. Herkkyys ylipäätään on piirre, jota tämän päivän yhteiskunta vieroksuu todella paljon.

Jos olet joskus miettinyt sitä, että aavistat paljon asioita ympärilläsi, tarvitset paljon aikaa toipuaksesi ympäristön ärsyketulvasta, olet kokenut itsesi ulkopuoliseksi hyvin pitkään, sinua on leimattu ujoksi tai erakoksi tai sosiaalisista tilanteista kärsiväksi, suosittelemaan lukemaan kirjan. Olet vain väärinymmärretty 😉

 

2. Eckhart Tolle – läsnäolon voima

Tämä kirja ei tarvitse selityksiä. Se vain on, kaikessa mahtavuudessaan uniikki ja ajaton teos.

Ihmettelin pitkään, mistä merkityksellisyys elämään tulee siinä vaiheessa, kun on kokenut kovia. Usean ihmisen kohdanneena olen huomannut saman asian toistuvan yhä uudestaan ja uudestaan: vaikeudet opettaa rakentamaan itsensä uudelleen. Ja ennen kaikkea kriisit koskettaa juuri sen takia, että oppii näkemään nykyhetken merkityksen. Enkä voi jättää tästäkään merkityksellisyyden ja hengellisyyden näkemistä mainitsematta. Kun kirjaan pääsee sisälle, kykenee hahmottamaan hetken voiman 😉

 

3. Torey Hayden – Tiikerin lapsi

Kirja kertoo lapsinerosta, jolla on todella surulliset kotiolot. Tarina on niin koskettava kaikessa surullisuudessaan. Ennen kaikkea se on tarina siitä, kuinka yhden välittävän ihmisen luottamus voi muuttaa kenen tahansa elämän.

Ennakkoluulot ja uskomukset on monen ihmisen tiellä joka päivä. Törmään niihin jatkuvasti itsekin.. ja voi mitä kummallisimmilta tahoilta! En kuitenkaan anna niiden estää elämistä ja tekemästä sitä, mitä rakastan. Älä anna sinäkään ♡

 

4. Harry Potterit, koko sarja

En ole vähään aikaan palannut näiden ääreen, mutta tulen kyllä palaamaan. Sen lisäksi, että ne ovat traumatarinoita parhaimmillaan, niillä on paljon opetettavaa ihan jokaiselle meistä. En ole fantasiakirjallisuuden ystävä, mutta nämä ovat lähellä sydäntä.

 

5. Thomas Eriksson – Idiootit ympärilläni

Olen rehellisesti sitä mieltä, että kirja tulisi luetuttaa jokaiselle esimiehelle ymmärtääkseen työyhteisöään paremmin. Miksei myös kouluissa, jotta opitaan arvostamaan erilaisuutta.

 

6. Asta Raami – Älykäs intuitio

Olen todella intuitiivinen ihminen. Voima – mielen työkirjaankin tuon keinoja, joilla saada yhteyttä omaan intuitioon. Intuitio on aivan liian vähän tutkittu, toivottavasti tästäkin tulee lisää kirjallisuutta ajan kanssa enemmän.

 

7. Elämäkerrat

En voi eritellä yhtä, näitä on niin monta. Koskettavia ja opettavia! Jos tiedät jonkun kohauttavan, vinkkaa ihmeessä.

 

8. Veera Jahn – Paljon kaikesta

Oma kirja muuttaa aina elämän. Ennen kaikkea työ sen äärellä oli itseään kehittävää. Pyrin tekemään kirjasta jokaiselle erilaisen lukukokemuksen, terapeuttisen matkan. Sehän kirjan tarkoitus oli, että saan kuulla sinun tarinan Paljon kaikesta eli sinun elämästä ♡ Ja vaikka Paljon kaikesta on lueteltu joissain kaupoissa fiktiiviseksi kirjaksi, vannon ja vakuutan, että se on täysin minun elämästä, juuri sellaisena kuin se on ollut.

 

9. Tositarinat

Genre on aikalailla erilaista luettavaa, kuin muu kirjallisuus. Rakastan kuitenkin tositarinoiden rosoisuutta ja realistisuutta. Näitä on niin paljon hyviä, etten taaskaan osaa eritellä parhaimpia.

 

10. Peter A. Levinen ”Waking the Tiger – Healing trauma” tai Kun tiikeri herää suomennettuna.

Suosittelen jokaiselle. Meistä kun ei kukaan voi välttyä traumaattisilta kokemuksilta. Kirja on myös mitä loistavin opiskeluun. Omaani olen lainannut pitkin poikin ja tulen palaamaan sen äärelle vielä hyvin usein.

Millaista kirjallisuutta sinä luet?

Voit jakaa ajatuksiasi tästä ja tästä.

 

 

 

 

 

 

Oliko artikkeli sinulle hyödyllinen? Jaa se myös tuttavillesi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kommentoi

Table of Contents