Hehkusi ja helpotus ovat jo kulman takana

Usean psykoterapeutin, terapeutin ja tutkimuksen mukaan ihminen löytää lohdutusta merkityksellisyyden kokemuksesta vaikeiden aikojen jälkeen. Kestää aikaa uudelleen orientoitua elämään ja nähdä positiivisuuden, toivon ja kauniin kiitollisuuden kumpuavan vaikeuksien kautta hehkuna elämään. 

Saattaa olla, että koko arvopohja muuttuu, ympäristö voi vaihtua toiseen ja ihmissuhteissa tapahtuu suuria muutoksia. 

Ennen sitä on tärkeää aikaa antaa toipumiselle ymmärrystä, hyväksyntää ja ennen kaikkea olla itseäsi kohtaan empaattinen ja ymmärtäväinen.

Kun olosi on voimaton, olet allapäin ja koettelemukset ovat läsnä, lue tämä avoimin mielin. Oli syy mikä tahansa, joku on pettänyt luottamuksen, kuljet elämässäsi vastavirran uuvuttavaa voimaa vastaan tai epäilet ihmisyytesi ja arvosi voimaa. 

Lue nämä 10 kohtaa, kun elämä tuntuu epäreilulta: 

1.Vaikeuksilla on tapana kasautua kerralla vuoren kokoiseksi taakaksi harteillesi. Silloin voi tuntua, että ikävät ajatukset pyörivät kehää ja niihin on helppo tarrautua. Voin kuitenkin kuiskata sinulle näin etänä: ajatuksesi ovat vain ajatuksia. Huonotuulisuus pysyy, jos siitä pitää kiinni. Ole siis itseäsi kohtaan lempeä, silloin myös saat voimaa, kun hyväksyt vaikeat tuntemukset. Hehkusi ja helpotus ovat jo kulman takana.

 

2. Jos olet juuri nyt tilanteessa, jossa kaikki tuntuu surulliselta ja maailma synkältä, kokeile 4-7-8-hengitystekniikkaa. Hengitä 4 sekuntia sisään, pidätä hengitystä 7 sekuntia ja puhalla 8 sekuntia surua, ahdistusta ja levottomuutta ulos. Tämä rauhoittaa kehoa ja mieltä. Anna tunteidesi virrata vapaasti, hyväksyen. Rauhoittuneena niiden sanomaa on helpompi kuulla. 

 

3. Kaikkea ei voi parantaa parilla lauseella. Usein kuitenkin rauhoittuneena ja hyväksymällä tilanteen sekä näkökulman muutoksella voi saada merkittäviä oivalluksia elämään. 

 

4. Muista, että on aina olemassa joku, jolle olet todella tärkeä. 

 

5. Hymysi on saattanut pelastaa hyvin monen päivän. 

 

6. Usein moni ei saata pitää sinusta siksi, että sinua kadehditaan. 

 

7. Vaikka kohdallesi olisi sattunut juuri kovin vastoinkäyminen, se saattaa itse asiassa olla elämäsi muuttava suunta.

 

8. Elämä on aivan lyhyt siihen, että mietit, mitä olet tehnyt. Asioilla on tapana järjestyä myös tulevaisuudessa.

 

9. Rakasta sinua hyvin kohtelevia ihmisiä. 

 

10. Kun kohdallesi osuu hiukan jännittävä ja pelottava mahdollisuus, uskalla tarttua rohkeasti siihen. 

 

♡ Veera Jahn

Oliko artikkeli sinulle hyödyllinen? Jaa se myös tuttavillesi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kommentoi

Table of Contents