Inspiraatiossa on voimaa, kokeile vaikka!

Brittiläinen valtiomies ja kirjailija Benjamin Disrael on sanonut: ”Life is too short to be little.”

Walt Disney on sanonut: ”Kaikista unelmistamme voi tulla totta, jos meillä vain on rohkeutta tavoitella niitä.”

 

Uskalla tavoitella suuremmin

Mikä näille sanonnoille on yhteistä, on se, että uskolla itseesi ja suurella ajattelullasi on kytkös kykyysi löytää välineet ja työkalut tahtomiesi asioiden luokse. Se, joka uskoo tavoitteisiinsa, löytää itsestään tarkkailun voiman oikeisiin asioihin. Kun tahdot jotain, etkä tyydy keskinkertaiseen, olet lähempänä suuresti ajattelun tuomia päämääriä. 

Kaikki väliinjäävä on oikeastaan uskomuksia ja vaikutusta omasta ympäristöstäsi.

 

Ruoki sisäistä lastasi

Pieni lapsi on altis vaikutteille. Lapsen kyky haaveilla ja ajatella suuria on kuitenkin ainutlaatuinen. Meillä aikuisilla olisi syytä pysähtyä kiitollisena heidän vierelleen, hengittää syvään ja kiitollisena ihailla heidän spontaania ja estotonta kykyä ajatella.

Jos siirrät itsesi hetkeksi pois vaikuttimiesi ja rajoitustesi läheltä, mitä todella haluaisit elämääsi? Mikä sinun tämän päivän haaveesi on? Uskotko siihen? Voisitko haaveilla hetken kuin pieni lapsi?

 

Sopivasti epämukavuusalueelle lipuminen tuo tulosta

On paljon ihmisiä, joita ei todellisuudessa estä mikään konkreettinen toteuttamasta elämänmuutosta. Vuodet vierivät, uupuneena jatketaan töitä hampaat irvessä ja elämä lipuu ohi.

On ymmärrettävää, että takana on pelkoja ja tuen puutetta. Oravanpyörästä irrottamiseen saattaa herätä lomalla, kun on aikaa kuunnella vihdoin itseään. Lomaa tulisi kuitenkin tuoda edes pienin hetkin arkeen. Silloin elämä voi olla mielekästä joka päivä, ei vain viikonloppuisin ja sillä kuuluisalla lomalla.

 

Tuttu ja turvallinen ei ole aina parasta itsellesi

Meillä ihmisillä on luontainen tarve tuttuun ja turvalliseen. Vaikka turvallinen ei tuntuisi millään tavalla edes loppupeleissä paremmalta, silti muutos jännittää ja pelottaa.

Mikään ei kuitenkaan muutu niin kauan, kun ei ole valmis päästämään jostain vanhasta irti. Silloin vasta uudella ja ihanalla on tilaa mahtua elämään, kun toivottaa sitä itse tervetulleeksi.

Kun kysyt lapselta mikä hänestä tulee isona – vastaus on usein sydäntä lämmittävä. Vastaus tulee usein kuin apteekin hyllyltä, spontaanisti ja vilpittömästi. Vastaus ei sisällä huolia tai huomisen murheita. Vastaus tulee niin luonnostaan ja täydestä sydämestä, että sitä ei ole syytä kyseenalaistaa. Tätä lapsenomaista ajattelukykyä kannattaa itsessään ruokkia.

”Ei minusta mihinkään ole”

Eikö? Vaikka kuinka luulisi menestyvien ja johtavien henkilöiden olevan synnynnäisesti menestyjiä, näin harvoin on. Heidän sisällään asuvat pienet lapset ovat haaveilleet ja harjoitelleet, sinnikkäästi itseen luottaen.

Haaveiden äärellä usko omaan itseen on horjunut ja kasvanut. Pikkuhiljaa usko omaan tekemiseen on vakuuttanut muutkin ympärillään. Saavutustemme takana aikuisena on usein usko ja motivaatio – myös sopiva määrä tukea ja oikea ympäristö verkostoitumiseen.

 

Sinnikkyys palkitaan

Silloin, kun opettelemme luottamaan omaan kykyyn tehdä asioita isommin. Uskomme siihen, että löydämme keinot vaikka kivi kerrallaan kääntäen. Usko silloinkin, kun teemme virheitä ja käännämme pettymykset voitoksemme.

Opimme jatkuvasti ja teemme asioita yhä uudelleen. Jos emme heti onnistu, päätämme onnistua fiksummin – emme siis epäonnistu.

Uskalla inspiroitua sisäisen lapsesi kanssa, uskoa itseesi tänään ja ajatella itsestäsi isommin!

Haluan muistuttaa sinua vielä mielesi tuottamista esteistä ennen seuraavia kysymyksiä.

 

Et ole yhtä kuin omat ajatuksesi ja oma mielesi

Vaikka kuinka mielesi ja uskomukset yrittävät tehdä kurjan olon, sortua vertailuun tai opittuihin uskomuksiin – keskity sisimpääsi, intuitioosi ja sinussa oleviin vastauksiin.

Usein värjäämme tuntemattoman mielessämme vain kokemustemme pohjalta joksikin. Epämukavuusalueelle meneminen ei siis olekaan niin kauheaa ja pelottavaa, se tuntuu vain muutoksen vuoksi alussa hankalalta.

Sinussa itsessäsi on järkkymätöntä riemua ja vankkaa ankkuroituvaa rauhaa – eikö vain? Täten sinulla on kyky myös päästää irti kaikesta epäolennaisesta, joka pitää sinua kiinni paikallaan ja estää ajattelemasta ja saavuttamasta suuremmin.

Totuus on, että sinussa on kaikki edellytykset ja avaimet aivan mihin tahansa. Aivan kuten jokaisessa ihmisessä.

Nyt anna lupa itsellesi irrottaa ympärillä olevista epäolennaisista esteistä ja keskity omaan, sisäiseen vahvuuteesi.

  • Onko sinulla tosiaan jotain vähemmän, mitä ihailemillasi ihmisillä? 
  • Toista kysymys itsellesi.
  • Jos uskallat hetken haaveilla, tunnistat haluavasi isoja asioita, puuttuuko sinulta tosiaan saavuttaaksesi asian – yhtään mitään? 
  • Ennen kun keksit tekosyitä ja käännät mielesi epäonnistumisiin ja epäuskoon, oletko kokeillut ja tehnyt kaikkesi päästäksesi unelmien päämäärääsi? 
  • Olisiko niin, että työkalut löytyvät, jos uskallat etsiä ja ajatella olevasi saavutuksen arvoinen?
  • Uskallatko etsiä työkalut ja lähteä liikkeelle?

 

”Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen ovi avautuu, mutta usein jäämme tuijottamaan sitä sulkeutunutta ovea niin pitkään ja niin pettyneinä, että emme näe niitä ovia, jotka avautuivat meille.” 

-Alexander Graham Bell.

 

Olitpa tällä hetkellä uupumuksen äärellä, haluamassa uutta elämääsi tai inspiraation tuomaa voimaa vaille toteuttaa unelmiasi, uskalla yrittää.

 

Kokeile seuraavaa harjoitusta

 

  1. Ota iso paperi, johon sinulla on mahdollista piirtää ja kirjoittaa vapaasti haaveitasi ja mielen tuottamia jarruja, jotka estävät sinua.
  2. Piirrä paperin toiseen reunaan sydän ja toiseen salama.
  3. Kirjaa sydämen alle kaikki asiat, joita nyt haluaisit elämääsi, ollaksesi onnellinen. Mihin ne liittyvät?
  4. Salaman alle voit laittaa ne jarrut, jotka estävät sinua. Mieleesi voi tulla raha tai lasten kanssa viettämäsi aika. Kirjaa kuitenkin rehellisesti kaikki, jonka luulet sinua jarruttavan.

 

Mitä haluaisit nyt saavuttaa? Mikä olisi arvojesi pohjalta seuraava toteutettava askel? Haluaisitko tietää, kuinka voit saada ne itsellesi?

 

Olen laatinut sinua varten verkkokurssin, jolla toteutat haaveesi askel kerrallaan sinun lähtökohdista käsin. Pääset mukaan tämän sarjan viimeisen osan yhteydessä parin viikon kuluttua.

 

Voit esittää jo nyt kysymyksesi minulle saadaksesi vastaukset tästä ja tästä.

Viikon päästä jatketaan ♡

 

♡ Veera Jahn

 

Lue myös:

Umpikuja vai mahdollisuuksien näkeminen ympärilläsi?

 

 

 

 

Oliko artikkeli sinulle hyödyllinen? Jaa se myös tuttavillesi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kommentoi

Table of Contents