Voit ylittää itsesi ja onnistua, jos sinulla on määränpää, jota tavoitella

Mitä rohkeus sinulle on? Onko se voimaa, jonka avulla uskallat ponnistaa epämukavuusalueelle ja voittaa haasteita? Onko rohkeus sinulle uskallusta olla aito ja oma itsesi ympäristöstä riippumatta? Antaako rohkeus sinulle tunteen toimia pelosta huolimatta? Onko joku kehunut sinua rohkeaksi, vaikka et tiedosta itse olleesi rohkea?

Kahden viimeisen vuoden aikana olen ymmärtänyt rohkeuden olevan itselleni kykyä voittaa omia pelkoja. Olen tehnyt asioita, joita en olisi uskaltanut edes ajatella kykeneväni tekemään käytännön tasolla.

Rohkeus on ollut sitä, että kykenen ympäristöstäni huolimatta toteuttamaan itseäni. Uskallusta kokeilla uusia asioita pelkäämättä lopputulosta täysin eri elämän osa-alueilla kuin aiemmin. Ennen kaikkea rohkeus on ollut sitä, että keskityn kysymykseen ”mihin kaikkeen kykenen?” ja keskittymistä nähdä mahdollisuuksia ympärilläni sen sijaan, että mietin epäonnistumista.

Rohkeus on kokeilemista. Rohkeus on sitä, että uskaltaa valita tavoitteista mielekkäimmän ja merkityksellisimmän ja sinnikkäästi keksii keinot, joiden avulla on mahdollista ylittää maaliviiva. Rohkeus on sitä, että uskaltaa venyttää omia ajatusmallejaan laajemmiksi, kykenee näkemään monelta eri kantilta mahdollisuuksia joka päiväisessä elämässään ja uskaltaa haastaa itseään. Ennen kaikkea rohkeus on kuunnella pientä sisäistä lastaan ja valjastaa sen unelmat todeksi.

Aina rohkeus ei tule luonnostaan. On hyvä koota pientä elämän kirjaa ja kirjata mielekkäitä tavoitteita ylös, jotta on määränpää, jota tavoitella.

Kun omat pienet tavoitteet kohti unelmia siirtää ajatuksista paperille, ne muuttuvat konkreettisiksi. Ne antavat pientä suuntaa ”arjen sumussa” kulkemiseen ja kirkastavat suuntaa juuri silloin, kun olemme eksymässä reitiltä.

Kun tuntuu siltä, että suunta on hieman hukassa, muistaa tehneensä muistiinpanoja ja on helpompaa palata omien unelmien äärelle. Säännöllisesti pysähtyminen omien toiveiden ja tavoitteiden kanssa antaa ponnahduslaudan kohti omia arvoja ja onnistumisia niiden pohjalta.

Emme voi ylittää itseämme ja onnistua, jos meillä ei ole määränpäätä, jota tavoitella.

Tyytyväisyys ja merkityksellisyys syntyy siitä, että uskallat mennä kohti omia unelmia pienin askelin. Vaikka välillä hieman jännittää ja epäusko valtaa mielen, päättäväisyydellä ja sinnikkyydellä onnistut valamaan itseesi rohkeutta. Rohkenet luottaa itseesi ja luot toiveikkuudelle tilaa.

Kun annamme mielelle luvan kohdentaa ajatukset toivoon, toivo alkaa kasvaa. Kun mieltään virittää päivittäin, se vaikuttaa koko päivään. Jos joka päivä annat pienen hetken toivon ajatuksille ankkuroitua, elämä alkaa muuttua. Kokeilun kautta omat ajatukset voivat muuttua toiminnaksi.

Kun mielesi tekee seuraavan kerran lannistua ja syyllistää, malta hetki. Hengitä pari kertaa vahvuutta sisään ja epävarmuutta ulos. Ehkäpä voitkin valita juuri nyt toivon ja uskalluksen? 

Rohkene ajatella suuresti ja tavoitella hieman suurempia asioita. Uskalla ajatella, että olet sen arvoinen. Uskalla kokeilla ja vaihtaa toimintatapaa, jos ensimmäisellä tai toisella kerralla et vielä täysin onnistu. Uskalla valita ja elää juuri sellaista elämää kuin haluat elää. Olet ansainnut sen, sillä täällä eletään vain ja kerran.

Jos päätät suunnata ajatuksesi ympärilläsi oleviin mahdollisuuksiin, mitä tänään näet? Jos mietit, että sinulta puuttuu jotain tavoitteen saavuttamiseksi, puuttuuko sinulta rehellisesti mitään?

Löytäisitkö keinot saavuttaa merkityksellisiä asioita, jos otat matkallesi mukaan enemmän rohkeutta? Oletko valmis katsomaan, mihin kaikkeen kykeneetkään tavoitteidesi kanssa?

Jo pitkän aikaa olen pitänyt itselläni pienen haaveen.. nyt ajattelin kertoa siitä kuitenkin sinulle. Uskon nimittäin, että sinussa on potentiaalia aivan mihin tahansa ja yksi haaveistani on auttaa sinua toteuttamaan juurikin ne sisäisen lapsesi unelmat vihdoin todeksi.

Siksi laadin sinua varten verkkokurssin, jolla askel askeleelta opastan, kuinka ensinnäkin hahmotat täysin mitä haluat, millä elämän osa-alueella ja kuinka niihin pääset kiinni! Ensi viikolla aloitetaan… joko olet inspiroitunut?

Kerro haaveistasi ja toiveistasi, olen täällä ja täällä sinua varten ja valmis auttamaan sinua unelmiesi luokse ♡

Opastajana ja tukijana sinulle,

♡ Veera Jahn

 

Oliko artikkeli sinulle hyödyllinen? Jaa se myös tuttavillesi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kommentoi

Table of Contents